Några tips på vägen.

En sak man bör tänka på när man använder krukor utomhus är att den bör ha hål i botten så att överflödigt vatten kan rinna ut vid kraftiga regnskurar. Annars finns det nämligen risk att växten drunknar i krukan. Ska du vara bortrest en längre tid så kan det även vara bra att du täcker delar av krukan så att det inte regnar in för mycket vatten.

 

Krukor Utomhus

Utomhuskrukor

En stor tunna i plåt som används som utomhuskruka. 

Tunna stor utomhuskruka

Cementkrukor

Höga krukor

Stor utomhuskruka

Stora fina träkrukor kan vara snyggt om det finns andra trädetaljer runt omkring. 

Träkrukor

Krukor i cement

Under vår och höst kan det vara bra med en isolerande kruka som skyddar rötterna under kyliga nätter. Om utomhuskrukan även har någon form av vattenmagasin så är det en stor fördel om man inte kan vara hemma och vattna under torrare perioder. En annan stor fördel med dessa isolerade och lätta utomhuskrukor är att de är lättare att bära hem från affären. 

Välj gärna en större modell av kruka när du köper utomhuskrukor. Då har man ju möjligheten att plantera även större växter. Dessutom så har man ofta mer plats utomhus och då ser en liten kruka lite snålt ut. Dessutom står en större kruka stadigare. Annars finns det risk för att krukor utomhus blåser omkull. Tänk även på att välja en kruka med stor och bred bottenplatta för bästa möjliga stabilitet. Höga smala krukor blåser nämligen lättare omkull. 

Annars är ditt val av kruka en smaksak när det gäller färg och form. 

 

Utomhuskrukor

Cementkrukor

Höga krukor

Stor utomhuskruka

Tunna stor utomhuskruka

Träkrukor